Середа, 24.04.2024, 10:21
Мукачівський ліцей №6
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
Головна » 2018 » Березень » 19

У п'ятницю, 16 березня, вчитель Яцик Л. Ф. провела урок української літератури у 6-А класі на тему: " В. Нестайко. " Тореадори з Васюківки ". Шестикласники довідалися про цікаві факти з життя письменника, ознайомилися з відомостями з теорії літератури, зокрема, з особливостями такого літературного виду прози, як повість. Більшу частину уроку учні працюють над змістом першого розділу повісті, визначали композицію та її особливості, тему та основну думку, характеризували головних героїв твору; читали уривки за ролями. З метою закріплення вивченого на уроці вчитель обрала літературний диктант. Метод "мікрофон" допоміг учням зробити підсумок вивченого матеріалу.

... Читати далі »

Переглядів: 632 | Додав: popzosh6 | Дата: 19.03.2018 | Коментарі (0)

15 березня у НВК №6 відбулась виставка "Воскресни, писанко!". Участь у виставці прийняли всі класи. Роботи були оригінальні, цікаві та креативні. Компетентне журі відібрало найкращі експонати для участі у міській виставці.

Переглядів: 415 | Додав: popzosh6 | Дата: 19.03.2018 | Коментарі (0)

15. 03.18 р. урок української літератури у 8-Б класі на тему: "О. Довженко. Оповідання "Ніч перед боєм"" провела вчитель вищої категорії Дубей Марія Василівна. Восьмикласниками ознайомилися з життям і творчістю відомого українського письменника, переглянули цікаву презентацію та працювали над ідейно-художнім змістом твору. Педагог використала такі види роботи, як літературний диктант, пошукову роботу, дослідження, літературну вправу "Займи позицію". Восьмикласники розмірковували над образами героїв, їх вчинками, висловлювали власну позицію. Особливо емоційним був кінець уроку, коли вчитель продемонструвала відеоперегляд пісні "Війна" у виконанні Білоножка - молодшого.
Вчитель Сідор Людмила Михайлівна провела урок української мови в 11 класі на тему "Пряма і непряма мова. Способи передачі прямої мови. Діалог. Цитата". Особливу увагу педагог звернула на пунктуацію, практичне застосування знань учнів, що сприятиме успішному склада ... Читати далі »

Переглядів: 1469 | Додав: popzosh6 | Дата: 19.03.2018 | Коментарі (0)

З 14 березня у нашому НВК № 6 стартувала Декада педагогічної майстерності. Педагоги закладу демонструватимуть рівень професіоналізму для колег, проводили відкриті уроки та педагогічні заходи з предметів. Так, цікаво пройшов відкритий урок літературного читання у 4 - А класі. Вчитель вищої категорії Маркович Марія Василівна провела урок на тему "Леся Українка. Оповідання "Біда навчить"" з використанням інтерактивних методів навчання. Педагог підібрала дуже цікавий матеріал до уроку, презентувала біографічні відомості про Лесю Українку, провела пізнавальні ігри, конкурси та ознайомила школярів з оповіданням "Біда навчить". Завдяки чіткій та послідовній структурі уроку, вдало продуманим етапом та майстерності вчителя школярі активно висловлювали власні судження, аргументували їх, виразно читали уривки за ролями, навіть спробували себе в ролі поетів. Урок проведено на високому професійному рівні. 
Не менш цікавим та пізнавальним був урок муз ... Читати далі »

Переглядів: 678 | Додав: popzosh6 | Дата: 19.03.2018 | Коментарі (0)

14 березня 2018-го року в НВК 6 відбувся інтелектуальний конкурс юних шевченкознавців «Тарасові праправнуки», який підготувала і провела вчитель української мови та літератури Кекляк Марина Федорівна. У ньому взяли участь учнів дев’ятих класів. Вони виявили неабиякі знання біографії та творчості Великого Кобзаря. Переможцем гри ( за рішенням компетентного журі ) стали Туряниця Діана, учениця 9 А класу і Мічко Олександра, учениця 9 В класу, які набрали однакову кількість балів. Приємні враження та яскраві спогади надовго залишаться в пам’яті його учасників та гостей.
Також, було проведено мовознавчий турнір " Як парость виноградної лози, плекайте мову", між учнями 6-х класів, провела вчитель української мови та літератури Подолей Т.С. Учні вміло показали свої знання з мови. Турнір складався з 5 раундів, у яких учні виконували завдання підготовлені заздалегідь. За підсумками перемогли учні 6 А класу! Вітаємо! Бажаємо і надалі досягати успіхів у ... Читати далі »

Переглядів: 606 | Додав: popzosh6 | Дата: 19.03.2018 | Коментарі (0)

Т. Г. Шевченко актуальний і сьогодні. Під таким гаслом у рамках Тижня української мови та літератури 13.03.18 р. було проведено виховний захід " Музичні барви Шевченкового слова" (7 кращих пісень Шевченка у сучасній музиці. Ремікс) для учнів 8-11 класів. Вчитель Дубей М.В. запропонувала подивитися на творчість Т. Шевченка по - новому - через музику сучасних рок - та поп- музикантів, покладену на вірші поета. Пісні у виконанні Ірини Білик, Кузьми Скрябіна, гуртів " Мандри ", "Мертвий півень", "Хочу ще!", "Тарасова ніч". Приємно вразили учнів поєднання різних стилів музики: рок, хіп-хоп, блюз, етно. 
Всі були задоволені і відкрили для себе Шевченка у зовсім іншому образі. Тож, ШЕВЧЕНКО АКТУАЛЬНИЙ І СЬОГОДНІ!!!

... Читати далі »

Переглядів: 437 | Додав: popzosh6 | Дата: 19.03.2018 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024uCoz