П`ятниця, 26.04.2024, 07:27
Мукачівський ліцей №6
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
Головна » 2019 » Травень » 11 » Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)
10:07
Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)

Упродовж багатьох років наш народ намагалися позбавити усіх ознак культурної та духовної самостійності. Сьогодні єдиний шлях повернення державності – громадсько-патріотичне виховання молоді.

         Патріотизм, як і честь виховує великих, сильних людей, здатних пожертвувати життям заради рідної землі.

         Патріотичне виховання у нашому навчальному закладі здійснюється під час проведення навчальних занять, через систему виховних заходів, гурткову роботу.

         «За честь і гідність України. За волю, правду і добро», - під таким гаслом пройшов Тиждень патріотичного виховання. (15.04 – 19.04.2019р.)

         Тиждень розпочато з проведення фестивалю-конкурсу патріотичної пісні «У пісні нашій – наша сила» серед учнів 5-их класів. Під час заходу школярі виконували зворушливі пісні про Україну, її героїчне минуле.

П’ятикласники гідно виступили, пройнявшись духом патріотизму. За результатами рішення журі кращими визначилися учні 5-Б класу (класний керівник Яцик Л.Ф.).

Не менш цікавим було проведення огляду-конкурсу пісні та строю серед учнів 6-7 класів. Подібні заходи відіграють важливу роль у вихованні нашої молоді. Сам процес підготовки до змагань виховує у школярів дисципліну та уміння працювати в команді.

Було видно, що кожен клас серйозно готувався до цього конкурсу. Глядачі, учні школи мали можливість спостерігати хто крокує  найчіткіше і співає ритмічно. Команди демонстрували рівень стройової підготовки, вміння виконувати команди ройового загону. Також оцінювався зовнішній вигляд. За підсумками протоколів журі перемогу здобув рій «Гайдамаки» учнів 7-Б класу (класний керівник М. М. Машіка).

ІІ місце посів рій «Соколята» учнів 6-В класу (класний керівник Строїн Л.А.);

ІІІ місце – 6-А клас (класний керівник Чекан Д.Ю.) та рій «Мисливці» 7-В класу (класний керівник Копча Н.В.).

«Учні школи показали, що вони справжні патріоти своєї школи та держави» - відмітила директор школи.

З метою виховання у молодого покоління патріотичних почуттів, гордості за нашу державу, збереження історичної пам’яті, а також з метою виховання дисциплінованості на основі кращих традицій українського козацтва та війська.

19 квітня 2019 року у школі відбулася дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Джура» у нашому закладі – це системна форма позакласної та гурткової роботи з військово-патріотичного виховання та спортивно-оздоровчої роботи.

Це день подарував чимало позитивних емоцій учасникам змагань та вболівальникам.

«Ми серйозно почали підготовку до гри за місяць під керівництвом учителів фізичного виховання, класних керівників та вчителя предмету «Захист Вітчизни»,- відзначив ройовий 10-А класу, президент НВК №6, Кекляк Богдан.

Хоча гра «Джура» проводиться у школі не вперше, але помітно було, як учасники змагань хвилювалися.

Конкурсну програму розпочали з стройового впорядку. Усі класи (рої) ретельно підготувалися до етапу «Впоряд», кожен рій мав оригінальну назву, емблему, прапор, форму. Переможцями «Впоряд» стали  учні 9-Б класу (класний керівник Дубей М.В.).

Найкращі знання з історії рідного краю на етапі «Відун» продемонстрували учні 8-Б класу (класний керівник Шепа В.Ю.) та учні 10-А класу (класний керівник Кекляк М.Ф.).

Завзята боротьба між класами-роями розгорнулася під час туристсько– спортивних змагань. Спритно, швидко, вміло учасники долали смугу перешкод. Вдало пройшли цей етап змагань «Міцні горішки» (9-Б клас, класний керівник Дубей М.В.)

Кульмінацією змагань став етап «Перетягування линви». Найсильнішими та витривалішими виявилися учні 10-А, 9-Б, 8-В класі.

Найвищу кількість балів на етапі «Стрільба з пневматичної гвинтівки набрали учні 10-А класу (класний керівник Кекляк М.Ф.).

За підсумками всіх видів конкурсів та змагань журі визначило переможцем гри рій «Міцні горішки» (9-Б клас, класний керівник Дубей М.В.).

Друге місце розділили рої 10-А класу (класний керівник Кекляк М.Ф.). та 10-Б класу (класний керівник Іваньо М.Ю.)

Третіми стали учні 9-А класу (класний керівник Кобаль І.І.) та учнів 8-В класу (класний керівник Морека С.Ю.).

Нагородження відбулося на шкільній лінійці. Команди були нагорожені грамотами та призами.

Класні керівники не приховували гордості за своїх учнів, а директор школи побажала усім залишатися гідними представниками української нації.

 

 

Переглядів: 590 | Додав: popzosh6 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024uCoz